Ciastka francuskie z pieczarkami


Polecam bardzo smaczne ciasteczka francuskie. Idealnie się sprawdzą na kolację dla niezapowiedzianych gości. 

Składniki:

- 1 op. ciasta francuskiego
- 0,5 kg pieczarek
- 1 cebula
- sól, pieprz
- musztarda sarepska
- ser tarty mozzarella

Przygotowanie:

Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Na rozgrzanej patelni podsmażamy cebulę, dodajemy pieczarki, doprawiamy i dalej smażymy. Ciasto francuskie kroimy na równe kwadraty i zaginamy brzegi do środka. Dół smarujemy musztardą, nakładamy pieczarki i posypujemy mozzarellą. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 stopni około 20 minut.


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Wigilijna sałatka ziemniaczana ze śledziem

Surówka z czerwonej kapusty na zimę

Tarta z grzybami leśnymi