Sałatka z pstrągiem łososiowym i sezamem

Ostatnio wybieram sałatki jako śniadanie lub kolację do pracy. Staram się aby były lekkie i pożywne. Tym razem wybrałam pstrąga łososiowego. Zamiast 2 łyżek jogurtu greckiego można dać jedną i jedną łyżkę majonezu. Zwiększy to kaloryczność sałatki.



Składniki:

mix sałat klasyczny - 50 g

ogórek zielony - 85 g

pstrąg łososiowy wędzony na gorąco - 40 g

cebula czerwona - 1 plaster

jogurt grecki - 2 łyżki

sól,  pieprz 

czarny sezam -  1 łyżeczka


Przygotowanie:

Ogórka kroimy w półksiężyce, cebulę w piórka, pstrąga rozdrabniamy widelcem. Wszystkie warzywa i rybę przekładamy do miski, posypujemy solą, pieprzem i mieszamy z jogurtem greckim. Na wierzchu posypujemy czarnym sezamem.


Kalorie zostały policzone na podstawie użytych prze zemnie składników:

kcal-205, B-13g, T-13g, W-8g


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Wigilijna sałatka ziemniaczana ze śledziem

Surówka z czerwonej kapusty na zimę

Tarta z grzybami leśnymi