Sałatka z pstrągiem łososiowym i sezamem
Ostatnio wybieram sałatki jako śniadanie lub kolację do pracy. Staram się aby były lekkie i pożywne. Tym razem wybrałam pstrąga łososiowego. Zamiast 2 łyżek jogurtu greckiego można dać jedną i jedną łyżkę majonezu. Zwiększy to kaloryczność sałatki.
Składniki:
mix sałat klasyczny - 50 g
ogórek zielony - 85 g
pstrąg łososiowy wędzony na gorąco - 40 g
cebula czerwona - 1 plaster
jogurt grecki - 2 łyżki
sól, pieprz
czarny sezam - 1 łyżeczka
Przygotowanie:
Ogórka kroimy w półksiężyce, cebulę w piórka, pstrąga rozdrabniamy widelcem. Wszystkie warzywa i rybę przekładamy do miski, posypujemy solą, pieprzem i mieszamy z jogurtem greckim. Na wierzchu posypujemy czarnym sezamem.
Kalorie zostały policzone na podstawie użytych prze zemnie składników:
kcal-205, B-13g, T-13g, W-8g
Komentarze
Prześlij komentarz