Wrap z serka wiejskiego z warzywami i wedliną drobiową

 Dzisiaj na śniadanie polecam wrapa z serka wiejskiego. Ta wersja jest z warzywami i wędliną drobiową. Mi bardzo zasmakował. Mam nadzieję że wam również zasmakuje. 


Składniki na 1 porcję:

serek wiejski  - 200 g

jajko - 1 sztuka

sól, pieprz, zioła prowansalskie

dodatki:

mix sałat - 40 g

kurczak gotowany wędlina - 2 plastry

rzodkiewka - 2 szt

szczypiorek - 1 łyżka


Przygotowanie:

 Serek wiejski, jajko i przyprawy blendujemy na jednolitą masę. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia tworząc prostokątny kształt. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. 
Na upieczonym placku kładziemy kolejno wędlinę sałatę, rzodkiewkę pokrojoną w plastry, posypujemy szczypiorkiem. Składamy na pół lub zwijamy w rulon. 
Smacznego...







Kalorie policzone na podstawie moich produktów:

kcal-315, B-38g, Tł.-16g, W-7g



Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Wigilijna sałatka ziemniaczana ze śledziem

Surówka z czerwonej kapusty na zimę

Tarta z grzybami leśnymi