Wrap z serka wiejskiego z warzywami i wedliną drobiową
Dzisiaj na śniadanie polecam wrapa z serka wiejskiego. Ta wersja jest z warzywami i wędliną drobiową. Mi bardzo zasmakował. Mam nadzieję że wam również zasmakuje.
Składniki na 1 porcję:
serek wiejski - 200 g
jajko - 1 sztuka
sól, pieprz, zioła prowansalskie
dodatki:
mix sałat - 40 g
kurczak gotowany wędlina - 2 plastry
rzodkiewka - 2 szt
szczypiorek - 1 łyżka
Przygotowanie:
Serek wiejski, jajko i przyprawy blendujemy na jednolitą masę. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia tworząc prostokątny kształt. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Na upieczonym placku kładziemy kolejno wędlinę sałatę, rzodkiewkę pokrojoną w plastry, posypujemy szczypiorkiem. Składamy na pół lub zwijamy w rulon.
Smacznego...
Kalorie policzone na podstawie moich produktów:
kcal-315, B-38g, Tł.-16g, W-7g
Komentarze
Prześlij komentarz