Składniki:
- 4 jajka
- 3/4 szklanki cukru
- 1 i 1/2 szklanki mąki
- 3/4 szklanki oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- kilka kropel olejku migdałowego
Przygotowanie:
Oddzielić białka od żółtek. Z białek ubić pianę. Stopniowo dodać żółtka, cukier, mąkę z proszkiem do pieczenia, olej i olejek migdałowy. Formę do babki wysmarować tłuszczem i posypać mąką. Wylać ciasto do formy. Wstawić do nagrzanego do 180 C piekarnika na około 40 - 50 minut. Forma podłużna 30 cm.
Smacznego...
A tutaj babka w normalnej formie do babki - u mnie silikonowa.
wygląda pysznie:)
OdpowiedzUsuń...a jak pachnie.... :)
OdpowiedzUsuńjest bardzo smaczna :)
OdpowiedzUsuńGenialna!!!
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń