Dzisiaj polecam naleśniki w wersji fit z mąki pełnoziarnistej. Naleśniki najlepiej usmażyć cienkie gdyż lepiej smakują. Z tej porcji wyjdzie około 5-6 naleśników.
Składniki:
ciasto naleśnikowe:
- 1 szklanka mleka 0,5 %
- 1 jajko
- 1 szklanka mąki pełnoziarnistej
- 1/3 szklanki wody
- 250 g twarogu
- mały jogurt naturalny
- cukier waniliowy
- banany
Przygotowanie:
Do miski wbijamy jajko, roztrzepujemy, dodajemy mleko, mieszamy. Następnie dodajemy mąkę, wodę i dokładnie mieszamy. Odstawiamy i w tym czasie robimy twaróg.
Twaróg przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem. Dodajemy cukier waniliowy, jogurt naturalny i mieszamy.
Następnie smażymy cienkie naleśniki. Nakładamy twaróg, banana pokrojonego w plastry, zwijamy układamy na talerzu plastry banana i podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz