środa, 30 stycznia 2019

Warkocz z brokułem z ciasta francuskiego

Polecam pyszną przekąskę z brokułem i z filetem z kurczaka.



Składniki:

- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 brokuł
- 1 filet z kurczaka
- 50 g sera żółtego
- sól, pieprz
- przyprawa do kurczaka

Przygotowanie:

Fileta z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Podsmażyć na 1 łyżce oleju na rumiano.
Brokuł podzielić na różyczki i obgotować w osolonej wodzie 2 minuty. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Ciasto francuskie ponacinać co 2 cm lecz nie do końca. Zostawiamy w środku około 5 cm nie przeciętego ciasta na farsz. Układamy podsmażonego kurczaka, różyczki brokuła i potarty ser. Zwijamy na przemian tworząc warkocz. Następnie smarujemy białkiem i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i pieczemy 20 minut. Podajemy na gorąco lub na zimno. Możemy podać również z sosem czosnkowym. Smacznego.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...