wtorek, 28 lutego 2012

Sałatka wiosenna

Składniki:

- główka zielonej sałaty
- 2 średniej wielkości ogórki świeże
- pęczek rzodkiewek
- pęczek szczypiorku
- 3 jajka ugotowane na twardo
- mała puszka groszku konserwowego
- szklanka majonezu wymieszanego ze śmietaną
- sól, pieprz

Przygotowanie:

Sałatę podzielić na małe kawałeczki, ogórki obrać i pokroić w cienkie ćwierć plasterki, rzodkiewkę pokroić w plasterki, szczypiorek i jajka drobno posiekać. Wszystkie warzywa wsypać do miski dodać groszek polać majonezem, przyprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...