wtorek, 28 lutego 2012

Sałatka z kapusty pekińskiej

Bardzo dobra do dań z grilla i nie tylko.

Składniki:

- 1  kapusta pekińska
- 1 papryka czerwona
- 1 ogórek świeży lub kiszony
- 1 pomidor
- 2 jajka ugotowane na twardo
- pół kostki sera feta light
- sól, cukier, kwasek cytrynowy
- 2 łyżki oleju

Przygotowanie:

 Kapustę posiekać. Resztę składników pokroić w kostkę. Posolić, dodać trochę cukru, kwasku cytrynowego i  oleju wszystko wymieszać. Można również dodać gotowy sos sałatkowy (bardzo dobry paprykowo-ziołowy). Ten sos dodajemy zamiast oleju.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...