Bardzo dobra do dań z grilla i nie tylko.
Składniki:
- 1 kapusta pekińska
- 1 papryka czerwona
- 1 ogórek świeży lub kiszony
- 1 pomidor
- 2 jajka ugotowane na twardo
- pół kostki sera feta light
- sól, cukier, kwasek cytrynowy
- 2 łyżki oleju
Przygotowanie:
Kapustę posiekać. Resztę składników pokroić w kostkę. Posolić, dodać trochę cukru, kwasku cytrynowego i oleju wszystko wymieszać. Można również dodać gotowy sos sałatkowy (bardzo dobry paprykowo-ziołowy). Ten sos dodajemy zamiast oleju.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Sałatka z rozszponki i jajka
Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...
-
Tą sałatkę jadłam kiedyś na weselu, postanowiłam odtworzyć jej smak. Składniki: - 3 średnie ziemniaki - 5 jajek - 3-4 ogórki kon...
-
Przepis na tę sałatkę znalazłam jakiś czas temu w gazetce z przepisami. Od tamtej pory robię ją co roku. Składniki są na około 6 słoików po...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz