środa, 14 września 2016

Jajecznica z boczkiem

Nie ma to jak treściwa jajecznica z boczkiem dla zapracowanego mężczyzny, ale nie tylko. Ja również bardzo lubię.



Składniki:

- 4 jajka
- 100 g boczku wędzonego
- 1 łyżka oleju do smażenia
- sól i pieprz

Przygotowanie:

Boczek kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju. Mieszamy co jakiś czas aby boczek się dobrze podsmażył.
W między czasie jajka wbijamy do miski, dodajemy sól, pieprz i mieszamy. Następnie wylewamy na boczek i smażymy jajecznicę wg gustu bardziej lub mniej ściętą.
U nas ta porcja starczyła na 2 osoby.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...