Polecam pyszna kaszę do mięsa zamiast ziemniaków.
Składniki:
- pół woreczka ugotowanej kaszy gryczanej
- 1 opakowanie warzyw po włosku na patelnie (u mnie z biedronki)
- papryka ostra
- olej
- ewentualnie sól i pieprz
Przygotowanie:
Na patelnię wlewamy 2 łyżki oleju. Rozgrzewamy i wrzucamy warzywa. Podsmażamy,a potem dusimy aż będą miękkie. W między czasie dodajemy przyprawy z warzyw i paprykę ostrą, jeżeli nie lubimy ostrych potraw paprykę możemy pominąć lub posypać słodką.
Następnie dodajemy kaszę gryczaną i mieszamy chwilkę smażymy. Doprawiamy jeśli trzeba sola i pieprzem. Podajemy na ciepło. smacznego...
Pysznie i zdrowo:)
OdpowiedzUsuńTak :) Pomału zmieniam nawyki żywieniowe. Jakiś czas temu próbowałam i tak małymi kroczkami idę do przodu :)
UsuńUwielbiam takie dania!
OdpowiedzUsuń:)
Usuń