poniedziałek, 19 września 2016

Kasza gryczana z warzywami

Polecam pyszna kaszę do mięsa zamiast ziemniaków.




Składniki:

- pół woreczka ugotowanej kaszy gryczanej
- 1 opakowanie warzyw po włosku na patelnie (u mnie z biedronki)
- papryka ostra
- olej
- ewentualnie sól i pieprz

Przygotowanie:

Na patelnię wlewamy 2 łyżki oleju. Rozgrzewamy i wrzucamy warzywa. Podsmażamy,a potem dusimy aż będą miękkie. W między czasie dodajemy przyprawy z warzyw i paprykę ostrą, jeżeli nie lubimy ostrych potraw paprykę możemy pominąć lub posypać słodką.
Następnie dodajemy kaszę gryczaną i mieszamy chwilkę smażymy. Doprawiamy jeśli trzeba sola i pieprzem. Podajemy na ciepło. smacznego...



4 komentarze:

Schab z rękawa

Polecam danie dla zapracowanych, wszystkie składniki wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy w piekarniku, a w tym czasie możemy zrobić ...