czwartek, 22 września 2016

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

Dzisiaj polecam surówkę do drugiego dania lub jako samodzielną przekąskę.



Składniki:

- pół kapusty pekińskiej
- pół puszki kukurydzy
- kawałek pora
- pół czerwonej papryki
sos:
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól i pieprz

Przygotowanie:

Kapustę pekińską myjemy, osuszamy i szatkujemy. Paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Pora kroimy w pół księżyce. Wszystkie składniki przekładamy do miski. Składniki sosu mieszamy ze sobą i polewamy warzywa. Następnie mieszamy. Doprawiamy według gustu. Podajemy do drugiego dania lub jako osobna przekąska.


2 komentarze:

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...