piątek, 6 stycznia 2017

Pasta z żółtego sera na krakersach

Ten rodzaj pasty doskonale sprawdzi się na karnawałowym stole. Posmarowane krakersy idealnie dopełnią stół. Możemy także zjeść na śniadanie na ulubionym pieczywie.






Składniki:

- 200 g sera
- 1 łyżka majonezu
- 3-4 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 pęczek  szczypiorek poszatkowanego
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- sól morska z ziołami
- pieprz


Przygotowanie:

Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach, połączyć z majonezem, jogurtem naturalnym, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, szczypiorkiem, doprawić i wymieszać dokładnie.
Smarować krakersy, ułożyć na talerzyku i podawać od razu.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Schab z rękawa

Polecam danie dla zapracowanych, wszystkie składniki wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy w piekarniku, a w tym czasie możemy zrobić ...