niedziela, 18 marca 2012

Babka gotowana

Babka jest przepyszna. Zawsze gości u mnie na Wielkanocnym stole.

Składniki:

- 1 kostka margaryny
- 1 szklanka cukru
-  6 całych jaj
- 1 szklanka mąki tortowej
- 1 szklanka mąki ziemniaczanej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- olejek migdałowy lub inny





Przygotowanie:

Całe jaja ubić z cukrem do białości. Dodać schłodzoną rozpuszczoną margarynę, potem dodać mąkę ziemniaczaną z tortową i proszkiem do pieczenia. na koniec dodać olejek. Formę wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Gotować 1 godzinę i 15 minut.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...