Pyszna surówka do obiadu lub na grilla, a sezon nie długo się zacznie...
Składniki:
- mała kapusta pekińska
- pęczek rzodkiewek
- pół kostki sera feta
- mały zielony ogórek
- sól, pieprz
- pół pęczka koperku
- kilka kropel oleju rzepakowego
Przygotowanie:
Kapustę poszatkować. Ser feta pokroić w kostkę. Rzodkiewkę umyć i pokroić w kostkę. Ogórka umyć, obrać i pokroić w kostkę. Koperek posiekać. Warzywa przełożyć do miski, posypać solą, pieprzem, skropić olejem i wymieszać. Schłodzić i podawać do obiadu lub na grilla do kiełbaski lub innego mięska.
bardzo fajny pomysł na pyszną surówkę, przypomniałaś mi o grillowaniu już przez zimę zapomniałam, że takie coś w ogóle istnieje... ;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam :))
dziękuję, idelanie się sprawdzi, my lubimy rożne surówki i właśnie szukamy nowego grilla, bo mają w przecenie :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam :)
świetna wiosenna:)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
Usuń