Surówka z fetą

Pyszna surówka do obiadu lub na grilla, a sezon nie długo się zacznie...





Składniki:

- mała kapusta pekińska
- pęczek rzodkiewek
- pół kostki sera feta
- mały zielony ogórek
- sól, pieprz
- pół pęczka koperku
- kilka kropel oleju rzepakowego

Przygotowanie:

Kapustę poszatkować. Ser feta pokroić w kostkę. Rzodkiewkę umyć i pokroić w kostkę. Ogórka umyć, obrać i pokroić w kostkę. Koperek posiekać. Warzywa przełożyć do miski, posypać solą, pieprzem, skropić olejem i wymieszać. Schłodzić i podawać do obiadu lub na grilla do kiełbaski lub innego mięska.

Surówkowo witamy wiosnę! Zielono mi, idzie wiosna Zdrowy tryb życia

Komentarze

  1. bardzo fajny pomysł na pyszną surówkę, przypomniałaś mi o grillowaniu już przez zimę zapomniałam, że takie coś w ogóle istnieje... ;)
    pozdrawiam :))

    OdpowiedzUsuń
  2. dziękuję, idelanie się sprawdzi, my lubimy rożne surówki i właśnie szukamy nowego grilla, bo mają w przecenie :)
    pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Wigilijna sałatka ziemniaczana ze śledziem

Surówka z czerwonej kapusty na zimę

Tarta z grzybami leśnymi