czwartek, 24 kwietnia 2014

Pieczarki w zalewie

Przepis na te pieczarki dostałam od bratowej. Przepis godny polecenia... Dla miłośników pieczarek i nie tylko... Pychotka.

 
Składniki:

- 1 kg pieczarek
- 3-4 jajka
- bułka tarta

na zalewę:

- 1 litr wody
- 1/2 szkl. oliwy
- 1/2 szkl. octu
- 2 duże cebule pokrojone w kostkę
- 2 marchewki pokrojone w plastry
- 1/2 łyżki soli
- 1/2 koncentratu pomidorowego
- 4 ziela angielski
- 2 liście laurowe
- 3,5 łyżki cukru


Przygotowanie:

Pieczarki umyć, obtoczyć w jajku i bułce tartej - usmażyć.
 Powkładać do słoików.

Wszystkie składniki zalewy przełożyć do garnka i gotować 10 minut, gorącą zalać pieczarki w słoikach i dobrze zakręcić. Słoiki odwrócić do góry dnem do wystudzenia.



Pieczarkowy Tydzień 2014 Pieczarkowy Tydzień 2014

2 komentarze:

  1. Bardzo oryginalne, ciekawa jestem ich smaku. Dziękuję za dodanie do akcji :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Proszę spróbować, smak jest bardzo ciekawy i pyszny. Zalewa nie jest mocno octowa :)

      Usuń

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...