- 1 kg pieczarek
- 3-4 jajka
- bułka tarta
na zalewę:
- 1 litr wody
- 1/2 szkl. oliwy
- 1/2 szkl. octu
- 2 duże cebule pokrojone w kostkę
- 2 marchewki pokrojone w plastry
- 1/2 łyżki soli
- 1/2 koncentratu pomidorowego
- 4 ziela angielski
- 2 liście laurowe
- 3,5 łyżki cukru
Przygotowanie:
Pieczarki umyć, obtoczyć w jajku i bułce tartej - usmażyć.
Powkładać do słoików.
Wszystkie składniki zalewy przełożyć do garnka i gotować 10 minut, gorącą zalać pieczarki w słoikach i dobrze zakręcić. Słoiki odwrócić do góry dnem do wystudzenia.
Bardzo oryginalne, ciekawa jestem ich smaku. Dziękuję za dodanie do akcji :)
OdpowiedzUsuńProszę spróbować, smak jest bardzo ciekawy i pyszny. Zalewa nie jest mocno octowa :)
Usuń