Bardzo smaczne połączenia śledzia z ogórkiem konserwowym i z sosem śmietanowo-majonezowym. Przepis znaleziony u Joanny. Idealne danie na postny obiad lub na przekąskę.
Składniki:
- 4 filety śledziowe w occie
- 1/2 cebulki
- 3-4 ogórki konserwowe
- 3 łyżki śmietany 18%
- 3 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Cebulę i ogórki drobno posiekać. Dodać majonez i śmietanę. Doprawić do smaku, wymieszać. Śledzie opłukać w zimnej wodzie, ułożyć na talerzu w roladki i napełnić sosem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Sałatka z rozszponki i jajka
Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...
-
Tą sałatkę jadłam kiedyś na weselu, postanowiłam odtworzyć jej smak. Składniki: - 3 średnie ziemniaki - 5 jajek - 3-4 ogórki kon...
-
Przepis na tę sałatkę znalazłam jakiś czas temu w gazetce z przepisami. Od tamtej pory robię ją co roku. Składniki są na około 6 słoików po...
Wesołego Alleluja :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i wzajemnie :)
Usuń