Składniki:
- 1 porcja kawy czyli 200 ml ja użyłam rozpuszczalnej
- 1 łyżeczka kakao
- bita śmietana lub spienione mleko
- kostki czekolady do dekoracji
- cukier jeśli ktoś lubi słodką
Przygotowanie:
Przygotowujemy kawę, wsypujemy kakao i cukier (jeśli lubimy) do kawy i mieszamy. Wlać do szklanki na cienkiej nóżce i dekorujemy bitą śmietaną lub spienionym mlekiem. Na koniec ozdobić startą czekoladą.
Zrobiłem i pychotka :) Aż dziw, że nikt jeszcze nie skomentował.. Do tej pory stosowałem przepis na kawę po wiedeńsku ten https://www.delonghi.com/pl-pl/produkty/kawa/przepisy-kawowe/klasyczne-kawy/kawa-po-wiedensku-czyli-napoje-i-desery-kawowe-na-bazie-espresso , ale teraz ciężko będzie zdecydować.. Niemniej jednak mój ekspres ciśnieniowy Delonghi sobie radzi :)
OdpowiedzUsuń