sobota, 27 czerwca 2015

Modra kapusta

Polecam pyszna surówkę, którą znalazłam u Marzeny Jest bardzo smaczna i godna polecenia.





Składniki:

- pół główki czerwonej kapusty
- 1 duża cebula
- sól

Zalewa:

- 0,5 litra wody
- 3 łyżki octu
- 3 łyżki cukru

- pieprz czarny
- 3 łyżki oleju

Przygotowanie:

Kapustę szatkujemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy.

Zalewa:
Zagotowujemy wodę z cukrem, dodajemy ocet i mieszamy.

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Zalewamy gorącą zalewą i po 2 minutach dodajemy kapustę, mieszamy. Doprawiamy pieprzem, olejem i ponownie mieszamy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...