piątek, 14 kwietnia 2017

Chrupiąca surówka

Dzisiaj polecam smaczną surówkę. Nazwałam ją chrupiącą, bo są w niej same świeże warzywa. Jest szybka w wykonaniu, wystarczy do niej mięsko lub rybka.




Składniki:

- pęczek rzodkiewek
- pół papryki żółtej
- pół papryki czerwonej
- 1 mała czerwona cebula
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól morska z ziołami
- rzeżucha do posypania na wierzch

Przygotowanie:

Warzywa myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Posypujemy solą morską z ziołami, dodajemy jogurt naturalny, mieszamy i posypujemy rzeżuchą ( wyhodowaną na parapecie, u mnie rośnie w tydzień)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...