Składniki:
- 1 duży filet z kurczaka
- 40 dag pieczarek
- 10 dag sera
- sól
- sól ziołowa
- pieprz
- zioła prowansalskie
- olej do smażenia
- jajko
- bułka tarta
- brokuły ugotowane do dekoracji
Przygotowanie:
Fileta z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na
mniejsze kawałki. Rozbijamy tłuczkiem i solimy.
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na oleju doprawiając
solą ziołową, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Na rozbite mięso nakładamy porcję pieczarek i sera, zwijamy, obtaczamy w
jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówkę.
Pyszne roladki :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń