poniedziałek, 25 maja 2015

Jajka z groszkiem

Jajka z groszkiem znają chyba wszyscy. Często je jadłam jako dziecko i teraz mi się o nich przypomniało.




Składniki:

- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 1 puszka groszku konserwowego
- 2-3 łyżki majonezu
- sól, pieprz
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku

Przygotowanie:

Groszek konserwowy odcedzamy z zalewy, przekładamy do miseczki, dodajemy majonez sól, pieprz i mieszamy. Wykładamy na talerz. Jajka ugotowane na twardo obieramy i kroimy wzdłuż na pół. Układamy na groszku, posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Możemy posypać jeszcze pieprzem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Schab z rękawa

Polecam danie dla zapracowanych, wszystkie składniki wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy w piekarniku, a w tym czasie możemy zrobić ...