Składniki:
suche:
- 2 szklanki mąki
- pół szklanki cukru
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 cukier waniliowy
mokre:
- 2 jajka małe
- 1 szklanka oleju
- 1 jogurt naturalny ( 185 g - danone)
- 1 słoiczek marmolady jabłkowej z cynamonem domowej roboty (190 g)
Rada:
Jeśli nie mamy gotowej marmolady jabłkowej to potrzebne nam będzie 1 duże jabłko, 2 łyżeczki cukru i pół łyżeczki cynamonu. jabłko obieramy, kroimy w plasterki, przekładamy do rondelka, podlewamy odrobina wody i dusimy do miękkości. Doprawiamy cukrem i cynamonem. Studzimy.
Link do marmolady jabłkowo - cynamonowej
Przygotowanie:
Suche składniki czyli: mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia łączymy w misce.
Mokre składniki czyli jajka, olej, jogurt naturalny i marmoladę jabłkową łączymy w osobnej misce. następnie mokre składniki wlewamy do suchy i mieszamy. nakładamy do foremek na muffiny na 3/4 wysokości. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 20-25 minut. Do suchego patyczka. Studzimy. Możemy posypać cukrem pudrem.
Pyszne i śliczne muffinki:)
OdpowiedzUsuńZapraszam Aniu również do mnie:
http://izabelawkuchni.blogspot.com/
Dziękuję i na pewno zajrzę, pozdrawiam :))
UsuńPysznie to wygląda :)
OdpowiedzUsuńZapraszam również do mnie:
http://the-world-of-helik.blogspot.com/
Pysznie to wygląda :)
OdpowiedzUsuńZapraszam również do mnie:
http://the-world-of-helik.blogspot.com/
Dziękuję bardzo :)
OdpowiedzUsuń