Jajka z groszkiem znają chyba wszyscy. Często je jadłam jako dziecko i teraz mi się o nich przypomniało.
Składniki:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 1 puszka groszku konserwowego
- 2-3 łyżki majonezu
- sól, pieprz
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
Przygotowanie:
Groszek konserwowy odcedzamy z zalewy, przekładamy do miseczki, dodajemy majonez sól, pieprz i mieszamy. Wykładamy na talerz. Jajka ugotowane na twardo obieramy i kroimy wzdłuż na pół. Układamy na groszku, posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Możemy posypać jeszcze pieprzem.
poniedziałek, 25 maja 2015
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Sałatka z rozszponki i jajka
Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...
-
Przepis na tę sałatkę znalazłam jakiś czas temu w gazetce z przepisami. Od tamtej pory robię ją co roku. Składniki są na około 6 słoików po...
-
Dzisiaj propozycja dla tych, którzy lubią leśne grzyby. Tarta jest bardzo smaczna, idealna na piątkowy obiad. Składniki: - 400 g le...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz