sobota, 23 marca 2013

Jajka na warzywach

Przepis dostałam dawno temu od koleżanki. Od tego momentu zawszę je robię na Wielkanoc lub bez okazji.
\




Składniki:

- 4 jajka ugotowane na twardo
- pęczek szczypiorku
- 5 ogórków konserwowych
- słoik papryki konserwowej
- średni majonez
- śmietana 18% - 200 ml
- sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:


Paprykę, ogórki i szczypiorek kroimy w kostkę. Majonez łączymy ze śmietaną doprawiamy solą i pieprzem. Łączymy z warzywami i mieszamy. Jajka kroimy wzdłuż i układamy żółtkiem do góry na sałatce.












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...