środa, 13 marca 2013

Kasza gryczana z warzywami

 Kasza gryczana w takiej postaci jest idealnym daniem na piątkowy obiad.




Składniki:

- 1 torebka kaszy gryczanej
- opakowanie warzywnej mieszanki mrożonej (ja użyłam włoszczyznę w słupkach)
- 2 szklanki soku pomidorowego
- 2 łyżki olej
- sól, pieprz czarny
- 2 łyżeczki papryki słodkiej


Przygotowanie:

Kaszę ugotować. Warzywa podsmażyć na rozgrzanym oleju aż zmiękną. Dodać przyprawy, ugotowaną kaszę, sok pomidorowy i dusić kilka minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...