Leczo
Moja wersja lecza jest na ostro. Zamiast papryki ostrej możemy dodać paprykę słodką i będzie na łagodnie.
Składniki:
- 50 dag kiełbasy (toruńskiej lub innej)
- 30 dag pieczarek
- 1 czerwona papryka
- 2 cebule
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 5 łyżek ketchupu pikantnego
- sól, pieprz, papryka ostra
Przygotowanie:
Kiełbasę i paprykę pokroić w kostkę. Pieczarki obrać i pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki i jedną cebulę smażymy na patelni. Na drugiej smażymy drugą cebulę z kiełbasą. jak się usmaży podlewamy wodą i dodajemy paprykę i podsmażone pieczarki. Dusimy około 10 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy mieszamy i chwilkę dusimy. Dodajemy ketchup mieszamy. Doprawiamy do smaku.
Składniki:
- 50 dag kiełbasy (toruńskiej lub innej)
- 30 dag pieczarek
- 1 czerwona papryka
- 2 cebule
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 5 łyżek ketchupu pikantnego
- sól, pieprz, papryka ostra
Przygotowanie:
Kiełbasę i paprykę pokroić w kostkę. Pieczarki obrać i pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki i jedną cebulę smażymy na patelni. Na drugiej smażymy drugą cebulę z kiełbasą. jak się usmaży podlewamy wodą i dodajemy paprykę i podsmażone pieczarki. Dusimy około 10 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy mieszamy i chwilkę dusimy. Dodajemy ketchup mieszamy. Doprawiamy do smaku.
Komentarze
Prześlij komentarz