wtorek, 3 czerwca 2014

Drobiowe leczo - pomidorowe inspiracje/kurczak

Zapraszam na pyszne leczo drobiowe z dodatkiem selera naciowego, który daje mu wyrazistości.



Składniki:

- 1 filet z kurczaka
- 1 papryka czerwona
- 1 cebula
- 500 g pieczarek
- pół selera naciowego
- sól, pieprz ziołowy, papryka ostra
- koncentrat pomidorowy Pudliszki
- olej do smażenia

Przygotowanie:

Fileta umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Posypać solą, pieprzem ziołowym i papryką ostrą.
Pieczarki obrać i pokroić w paseczki. Paprykę umyć i pokroić w paseczki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Seler umyć i pokroić w paseczki.
Pieczarki podsmażyć na osobnej patelni
Na patelni na rozgrzany olej dodać fileta z kurczaka, smażyć 5 minut, dodać cebulę i smażyć kolejne 4 minuty. Dodać podsmażone pieczarki, czerwoną paprykę , seler naciowy, chwilkę smażyć. Wlać 1 szklankę wody i dusić aż zmięknie seler naciowy. Dodać 3 łyżki koncentratu pomidorowego i gotować 5 minut, mieszając i w razie czego podlać wodą. Na koniec doprawić do smaku.
Podawać z pieczywem.










Pudliszki - Pomidorowe inspiracje

7 komentarzy:

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...