poniedziałek, 2 czerwca 2014

Makaron z truskawkami

Smak mojego dzieciństwa. Uwilebiam makaron z truskawkami.

Składniki:

- 200 g makaronu świderki
- 300 g truskawek
- pół szklanki śmietany 18 %
- pół szklanki jogurtu naturlanego
- 3 łyżki cukru

Przygotowanie:

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Truskawki umyć i obrać z szypułek. Przełożyć do miski i rozgnieść widelcem lub zmiksować blenderem. Dodać cukier, jogurt, śmietanę i wymieszać.
Polać makaron i gotowe. Milion smaków truskawek

2 komentarze:

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...