poniedziałek, 9 czerwca 2014

Owocowa sałatka z truskawkami w wersji light

Pyszny, lekki i szybki deserek na upalne dni. Zamiast czekolady sięgnijmy po owoce na podwieczorek.




Składniki:

- 200 g truskawek
- 1 banan
- 1 jabłko

Przygotowanie:

Truskawki umyć, obrać z szypułek i pokroić w kostkę. Banana obrać i pokroić w kostkę. Jabłko umyć, obrać i również pokroić w kostkę. Owoce wymieszać i przełożyć do pucharków lub mniejszych salaterek.
Z tej porcji wyszły mi 2 pucharki.

Milion smaków truskawek Lato w pełni! Dania na zimno - czyli co jeść w upalne dni Nowalijkowe Kucharzenie

2 komentarze:

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...