Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 8 pieczarek
- 1 cebula
- 8 cienkich plasterków sera
- sól, pieprz ziołowy
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Ciasto rozkładamy na rogalomani dopasowując i dociskając aby się oddzieliły na trójkąty. Gdy nie mamy rogalomani podzielmy ciasto na pół i wtedy na trójkąty.
Pieczarki obieramy i kroimy w paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Wszystko przekładamy na patelnię na rozgrzany olej. Podsmażamy 5 minut doprawiając solą i pieprzem.
Na trójkąty ciasta francuskiego nakładamy plaster sera, porcję pieczarek i zwijamy w rogalika.
Pieczemy 12 -15 minut w nagrzanym piekarniku do 200 stopni.
Podajemy ciepłe.
Smacznego...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz