Kompot na Wigilię zrobiłam pierwszy raz. Jest bardzo smaczny, polecam.
Składniki:
- 50 dag suszonych owoców
- 3 łyżki cukru
- pół cytryny
- 10 goździków
Przygotowanie:
Owoce musimy dobrze opłukać. Przekładamy do garnka i zalewamy je 2 litrami wody, cytrynę myjemy, wkładamy do garnka. Dodajemy cukier i goździki. Zagotowujemy i gotujemy 15 minut na średnim ogniu.
Rada:
Kompot możemy przygotować dzień wcześniej aby nabrał pełnego aromatu lub w Wigilię rano.
Podajemy na zimno z owocami.
środa, 24 grudnia 2014
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Sałatka z rozszponki i jajka
Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...
-
Przepis na tę sałatkę znalazłam jakiś czas temu w gazetce z przepisami. Od tamtej pory robię ją co roku. Składniki są na około 6 słoików po...
-
Dzisiaj propozycja dla tych, którzy lubią leśne grzyby. Tarta jest bardzo smaczna, idealna na piątkowy obiad. Składniki: - 400 g le...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz