środa, 18 marca 2015

Ciasto z jabłkami

Polecam pyszne ciasto z jabłkami. Ostatnio dostałam dużo jabłek i teraz je wykorzystuje. Bliżej weekendu zapraszam na kolejne ciasto z jabłkami.

Składniki:

- 2 duże jajka
- pół szklanki oleju
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 budyń o smaku toffi
- 3/4 szklanki cukru
- 3/4 szklanki mąki

- 2 średnie jabłka

Przygotowanie:

Jabłka myjemy, obieramy, kroimy w plastry i układamy na blaszce.


Jajka wbijamy do miski i dobrze ubijamy, dodajemy cukier i dalej ubijamy, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, budyń, olej i dalej miksujemy do otrzymania jednolitej masy.
Ciasto wylewamy na jabłka i pieczemy 22-25 minut w temperaturze 180 stopni.
Wyjmujemy i studzimy. Posypujemy cukrem pudrem.









Wielkanocne Wypieki Wielkanocne Smaki - edycja V

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...