piątek, 20 marca 2015

Śledź w śmietanie z jabłkiem

Polecam smaczny piątkowy obiadek. Do śledzików ciepłe ziemniaczki...hmmm Takie śledzie zawsze przygotowuję rano aby się przegryzły do pory obiadowej.



Składniki

- 1 słoik (400 g) śledzi w occie Bismarck
- 2 cebule
- 1 duże słodkie jabłko
- 330 ml śmietany 18%

- koperek do dekoracji

Przygotowanie:

Ze śledzi ściągamy skórkę i kroimy w paseczki, przekładamy do miski.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka, przekładamy do śledzi . Jabłko myjemy, obieramy i kroimy w kostkę również przekładamy do śledzi. Dodajemy śmietanę i mieszamy. Schładzamy w lodówce.








Wielki Post 2015

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...