Pyszna, zdrowa surówka do obiadu lub jako samodzielna przekąska.
Składniki:
- 1 mała kapusta pekińska
- 1 duża marchewka
- 1 mała cebula
- 4 ogórki konserwowe
- sól, pieprz
- 1 łyżeczka cukru
- 1 małe opakowanie oleju z bazylią
Przygotowanie:
Kapustę szatkujemy. Ogórki kroimy w kostkę. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Wszystko przekładamy do miski dodajemy przyprawy oraz olej i mieszamy. Zostawiamy na 20 minut do przegryzienia składników.
Smacznego...
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Sałatka z rozszponki i jajka
Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...
-
Przepis na tę sałatkę znalazłam jakiś czas temu w gazetce z przepisami. Od tamtej pory robię ją co roku. Składniki są na około 6 słoików po...
-
Tą sałatkę jadłam kiedyś na weselu, postanowiłam odtworzyć jej smak. Składniki: - 3 średnie ziemniaki - 5 jajek - 3-4 ogórki kon...
Uwielbiam taką surówek.
OdpowiedzUsuńJa też :)
OdpowiedzUsuń