Składniki:
- 5 łyżek wiórków kokosowych
- 3 jajka
- 200 g mąki
- 200 g cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- sok i skórka z połowy cytryny
lukier:
- 3 czubate łyżki cukru pudru
- odrobina wody
- kolorowa posypka
Przygotowanie:
Jajka wbijamy do miski i miksujemy na puch, następnie dodajemy cukier i dalej miksujemy, kolejno dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sok i skórkę otartą z cytryny dalej miksują, na koniec dodajemy kokos i mieszamy.
Ciasto wylewamy do silikonowej formy o wymiarach 25 x 7 cm lub do metalowej podłużnej formy o podobnych wymiarach
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 30 minut.
Ciasto studzimy, lukrujemy i posypujemy posypką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz