wtorek, 13 kwietnia 2021

Zapiekanka bez mięsa

Kolejna propozycja na szybki obiad tym razem bez mięsa. Ja dodałam składniki akurat, które miałam w lodówce. Możecie dodać swoje ulubione lub to co wam zalega w lodówce, a nie wiecie co z tego przygotować. Trochę kalorii ma ta zapiekanka, ale raz nie zawsze.


 Składniki:

- 200 g ugotowanego makaronu świderki

- 4 łyżki kukurydzy

- 3 ogórki konserwowe

- 4 strąki papryki konserwowej

- 1 łyżka majonezu

- 1- 2 łyżki ketchupu

- 200 g żółtego startego sera




Przygotowanie:


Makaron układamy w naczyniu żaroodpornym, dodajemy kukurydzę, paprykę i ogórki pokrojone w kostkę, połowę żółtego sera, majonez i mieszamy. Na wierzch polewamy ketchupem i przykrywamy pozostałym serem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20- 30 minut do roztopienia sera. Smacznego


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...