Jajeczne babeczki

Polecam pyszne babeczki z jajek. Doskonale sprawdzą się na śniadanie, przekąskę lub kolację. Składniki: - 2 jajka - 2 łyżki mleka - 1 mała cebula - 1 strąk czerwonej papryki - 2 plasterki szynki ( ulubionej) - 1 plaster żółtego sera - sól, pieprz - zioła prowansalskie Przygotowanie: Szynkę, ser, cebulę oraz paprykę kroimy w drobną kosteczkę. W misce roztrzepujemy jajka z mlekiem, doprawiamy sola, pieprzem oraz ziołami. Do jajek dodajemy resztę składników i mieszamy. Przelewamy do foremek silikonowych. Ja wlewałam do połowy foremki i wyszło mi 6 babeczek. Piekłam w temp. 180 stopni przez 15-16 minut, Podajemy gorące. Foremki możemy wcześniej posmarować masłem żeby lepiej odchodziły. Ja nie smarowałam i udało mi się wyciągnąć