Polecam pyszny gulasz z indyka podany z kaszą jaglaną. Składniki: - 500 g mięsa gulaszowego z indyka - 1 mała cukinia - 1 cebula - papryka żółta i czerwona - papryka słodka w proszku - sól, pieprz - 1 ziarenko angielskiego - 3 ziarenka pieprzu - 2 liście laurowe - olej do smażenia - śmietana 12 % - 1 łyżka posiekanego szczypiorku - kasza jaglana Przygotowanie: Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie dodajemy mięso z indyka pokrojone w kostkę i smażymy dalej. Gdy mięso będzie rumiane podlewamy wodą, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, ziarenka pieprzu, paprykę słodką, sól i dusimy. Jak mięso będzie na wpół miękkie dodajemy pokrojone w kostkę paprykę czerwoną, żółtą oraz cukinię. Dusimy dalej do miękkości mięsa. Podlewając wodą jeśli trzeba. Na końcu wlewamy śmietanę, doprawiamy jeśli jeszcze trzeba i podajemy z kaszą jaglaną posypane szczypiorkiem.