niedziela, 13 kwietnia 2014

Jajka z sałatką na liściach sałaty

Polecam jajka z sałatką na sałacie na Wielkanocny stół. Jest to mała porcja. Jak przygotowujemy dla większej ilości osób musimy powiększyć proporcje mniej więcej jedna sałata z jajkiem dla jednej osoby.



Składniki:

- pół puszki kukurydzy
- pęczek rzodkiewek
- 2 jajka
- sól, pieprz
- 2 łyżki majonezu
- 4 liście sałaty lodowej
- zielona pietruszka do dekoracji


Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na pół. Sałatę umyć i osuszyć. Kukurydzę odsączyć z zalewy, przełożyć do miski. 4 rzodkiewki zostawić do dekoracji, wykroić z nich kwiatki, a resztę pokroić w kostkę i przełożyć do kukurydzy, posypać solą, pieprzem dodać majonez i wymieszać.
Na półmisku ułożyć liście sałaty, nakładać porcję sałatki i na wierzch połówkę jajka. Udekorować kwiatkami z rzodkiewki i zieloną pietruszką.

Jajka na Wielkanoc Wielkanocne Smaki - edycja IV

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Owsianka z bananem i truskawkami liofilizowanymi

Owsianka jest bardzo pożywna i zdrowa. Idealnie pasuje na śniadanie. Kiedyś jej nie lubiłam, ale teraz przygotowuje ją sama z różnymi dodat...