Owocowe sphagetti

Pyszne owocowe sphagetti z truskawkami, jagodami i bananem.

Składniki:

- 200 g makaronu sphagetti
- 250 g truskawek
- 1 duży banan lub 2 małe
- 1 szklanka jagód
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 serek waniliowy homogenizowany (200g)

Przygotowanie:

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Truskawki myjemy, obieramy z szypułek, przekładamy do wysokiego naczynia. Banana obieramy, kroimy w plastry i przekładamy do truskawek. Miksujemy blenderem.  Dodajemy jagody, cukier waniliowy, serek homogenizowany i mieszamy. Polewamy makaron i podajemy.



Smacznego... Lato w pełni! Dania na zimno - czyli co jeść w upalne dni

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Wigilijna sałatka ziemniaczana ze śledziem

Surówka z czerwonej kapusty na zimę

Tarta z grzybami leśnymi