Dzisiaj dostałam kabaczka i postanowiłam zrobić placuszki. W tej wersji kabaczka jeszcze nie jadłam. Placuszki są bardzo dobre.
Składniki:
- 1 średni kabaczek
- 1 jajko
- 3-4 łyżki mąki pszennej
- sól
- pieprz ziołowy
Przygotowanie:
Kabaczka obrać, wyciąć środek i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posolić i zostawić na 10 minut żeby zmiękło. Po tym czasie odsączyć z powstałego soku, dodać jajko mąkę, pieprz ziołowy i wszystko wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron na rumiano. Podawać na gorąco.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Sałatka z rozszponki i jajka
Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...
-
Tą sałatkę jadłam kiedyś na weselu, postanowiłam odtworzyć jej smak. Składniki: - 3 średnie ziemniaki - 5 jajek - 3-4 ogórki kon...
-
Przepis na tę sałatkę znalazłam jakiś czas temu w gazetce z przepisami. Od tamtej pory robię ją co roku. Składniki są na około 6 słoików po...
Uwielbiam takie placuszki z dodatkiem szczypiorku i natki pietruszki :)
OdpowiedzUsuńhttp://bymagda.blog.pl/2013/07/18/placuszki-z-cukinii/
zaraz zobaczę u ciebie :)
Usuńzarabiste sa z sosem czosnkowym
OdpowiedzUsuńja też uwielbiam sos czosnkowy :)
UsuńJutro robie na sniadanko miam
OdpowiedzUsuń