sobota, 14 września 2013

Placek serowo-cytrynowy

Zapraszam na pyszną placek, z dodatkiem serka homogenizowanego. Dzięki serkowi ciasto nie jest suche tylko wilgotne i nie jest mocno słodki. Zachęcam do wypróbowania.



Składniki:

- 250 g mąki
- 20 g cukru
- 150 g margaryny
- 1 serek waniliowy (200 g)
- 1 kisiel cytrynowy
- 1 cukier waniliowy
- 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- sok z połowy cytryny

- lukier
- kolorowa posypka

Przygotowanie:

Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy miękką margarynę i wszystko miksujemy.
Ciągle mieszając dodajemy po łyżce przesianej mąki z kisielem i proszkiem do pieczenia.
Dodajemy cukier waniliowy, sok z cytryny i ponownie miksujemy.
Dodajemy serek waniliowy i dokładnie mieszamy łyżką.
Ciasto wykładamy do posmarowanej margaryną i posypaną bułką tartą tortownicy (28 cm)
Pieczemy około 60 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Po wystudzeniu polać ciasto lukrem i posypać posypką.






1 komentarz:

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...