Składniki:
- 0,5 kg mięsa mielonego z indyka
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka przyprawy do mielonego
- sól i pieprz
- 1 bułka namoczona w mleku
Przygotowanie:
Mięso przekładamy do miski, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, cebulę pokrojoną w małą kosteczkę, bułkę odciśniętą z nadmiaru mleka, przyprawy. Mieszamy na jednolitą masę i formujemy kotleciki. Smażymy z obu stron.
Smacznego...
Pycha!:)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
Usuńwyszły pyszne :-)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że smakowało :)
OdpowiedzUsuń"1 łyżeczka przyprawy do mielonego" - to jest bzdura totalna. Są dziesiątki rodzajów przypraw do mielonego i za każdym razem będzie smakować inaczej. Używaj konkretnych - prawdziwych - przypraw a nie jakichś sztucznych mieszanek.
OdpowiedzUsuńUżyłam akurat Kamisa, a jak będę chciała to użyję innych przypraw :)
UsuńDziękuję za komentarz...