poniedziałek, 18 listopada 2013

Rozgrzewająca buraczkowa.

To kolejna propozycja ze zbiorów Martyny1991. Bardzo pyszna zupka buraczkowa. Najlepsza jaką do tej pory jadłam. Polecam.



Składniki:

Ta porcja jest dość duża więc możemy zmniejszyć składniki o połowę.

- 3 l. buliony warzywnego
- 2 duże buraki
- 5 marchewek
- 6/7 średnich ziemniaków
- 400 ml. śmietany 18 %
- 1 łyżeczka imbiru
- sól , pieprz

Przygotowanie:

Warzywa obieramy , marchew i buraki ścieramy na tarce o dużych oczkach , ziemniaki kroimy w kostkę . Warzywa przekładamy do gotującego się bulionu dodajemy przyprawy. Gotujemy do zmięknięcia warzyw. Chwilkę przed końcem gotowania odlewamy chochlę zupy mieszamy energicznie ze śmietaną - przelewamy do garnka , mieszamy

2 komentarze:

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...