wtorek, 4 marca 2014

Omlet z peperoni

Zapraszam na smaczny omlet w ostrej wersji...

Składniki:

- 2 jajka
- 1 łyżka mleka
- 1 cebula
- 1 papryczka peperoni
- 1 kiełbasa śląska
- sól i pieprz
- olej do smażenia

- patelnia 20 cm

Przygotowanie:

Jajka roztrzepać z mlekiem oraz z solą i pieprzem. Cebule obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju. Kiełbasę pokroić w kostkę i przełożyć do cebuli. Papryczkę peperoni pokroić w plasterki i przełożyć na patelnię. Chwilkę podsmażyć i wlać jajka. Smażyć podważając boki aby nie ścięte jajka spływały na dno patelni. Przełożyć na talerz i podawać na gorąco.







Red Hot Chilli Śniadanie mistrzów

2 komentarze:

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...