Rosół to smak dzieciństwa przygotowywany przez moją mamę, a dzisiaj robie go równiez ja...
Składniki:
- 2 udka, korpus, szyja, skrzydełka
- 5 marchewek
- 1 pietruszka korzeń
- kawałek selera
- kawałek pora
- sól
- makaron nitki
Przygotowanie:
Mięso umyć w zimnej wodzie, włożyć do większego garnka i zalać zimną wodą. Gotować 1 godzinę na małym ogniu, zbierać powstałe szumowiny.
Marchew, seler, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub plasterki. Pora pokroić w paseczki. Włożyć warzywa do rosołu i gotować do miękkości marchewki. Doprawić solą.
Makaron ugotować
według przepisu na opakowaniu.
Rosół podawać z makaronem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Sałatka z rozszponki i jajka
Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...
-
Przepis na tę sałatkę znalazłam jakiś czas temu w gazetce z przepisami. Od tamtej pory robię ją co roku. Składniki są na około 6 słoików po...
-
Dzisiaj propozycja dla tych, którzy lubią leśne grzyby. Tarta jest bardzo smaczna, idealna na piątkowy obiad. Składniki: - 400 g le...
Mój syn uwielbia rosół, to jego jedno z ulubionych dań, natomiast ja jako dziecko nie cierpiałam go ;)))
OdpowiedzUsuńlubię rosołek zwłaszcza w zimę gdy przychodzę zmarznięta do domu:) nic tak nie rozgrzewa:)
OdpowiedzUsuńMy bardzo lubimy rosołek. A przepadam za nim od dziecka. Moje dzieciaki też go jedzą bardzo chętnie :)
OdpowiedzUsuń