poniedziałek, 12 maja 2014

Śledź w zalewie śmietanowo-octowej

Ten przepis pod powiedział mi kolega i postanowiłam je przygotować. W tej wersji śledzie są bardzo smaczne.

Składniki:

- 1 słoik płatów śledziowych w zalewie octowej (700g)
- 3 cebule
- 1 szklanka śmietany
- 1 - 2 łyżki cukru

Przygotowanie:

Śledzie wyjmujemy z zalewy, ściągamy skórę i kroimy na mniejsze kawałki.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
Zalewę po śledziach przelewamy do miski, wkładamy cebulę i zostawiamy na około 30 minut. Po tym czasie wlewamy śmietanę, dodajemy cukier, mieszamy i dodajemy śledzie. Mieszamy i zostawiamy na 15 minut. Podajemy z ziemniakami.




Smacznego...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sałatka z rozszponki i jajka

Dzisiaj na kolację polecam sałatkę fit. Jeśli dbamy o linię to ta sałatka jest dla was idealna. Ostatnio dużo zwracam uwagę na to co jemy i ...