czwartek, 26 września 2013

Jabłka z cynamonem

Ten pyszny mus z cynamonem możemy użyć do szarlotki, naleśników.


Składniki:

- 2 kg po obraniu
- 1 czubata szklanka cukru
- 1 łyżeczka cynamonu

Przygotowanie:

Jabłka myjemy, obieramy ze skórki, wydrążamy środki i kroimy w paseczki. Przekładamy do garnka, wlewamy odrobinę wody, wsypujemy cukier, cynamon, przykrywany pokrywką i dusimy. Co jakiś czas mieszając, aby się nie przypaliło. Dusimy do momentu aż się zrobi mus. Przekładamy do słoików, zakręcamy pokrywki i pasteryzujemy 15 minut. 

1 komentarz:

  1. Sama sobie zawsze na zimę przygotowuje i polecam :) Do naleśników wspaniały mus, zamiast dżemu.

    OdpowiedzUsuń

Schab z rękawa

Polecam danie dla zapracowanych, wszystkie składniki wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy w piekarniku, a w tym czasie możemy zrobić ...