Składniki:
- 4 średnie ziemniaki
- 0,5 kg mielonego
- 1 cebula
- 20 dag sera
- sól, pieprz
- przyprawa do mielonego
- 1 ząbek czosnku
- olej do smażenia
- małe naczynie żaroodporne
Przygotowanie:
Ziemniaki ugotować al' dente i pokroić w plasterki.
Mięso mielone podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, posypując sola, pieprze, przyprawą do mielonego i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
W naczyniu układamy połowę ziemniaków, na to połowę mięsa mielonego, następnie połowę cebuli pokrojonej w piórka, następnie połowę sera startego na dużych oczkach tarki. Z resztą składników postępujemy tak samo.
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.
Ja podałam z ketchupem, ale możemy użyć ulubionego sosu.
Smacznego...